FB reklam NN 4 MAJ (Facebook-omslagsbild) (1920 × 1005 px) (1).png

NORDIC NIGHTS, MALMØ
 

 

Nordic Nights #2!

En ny scen för Nordisk folk- och improvisationsmusik i hjärtat av Malmø!

Nordic Nights för samman det bästa musikupplevelserna från södra Sverige och våra Nordiska grannländer. Svängigt, Intimt och mysigt på Rehab Kultur i Östra Sorgenfri.

Picknickkonsert!

Välkommen att ta med egen mat och dryck!

Biljetter köpes via kulturcentralen: https://kulturcentralen.nu/.../nordic-nights-farvegade-dk...

Dörrarna öppnar 18.30

Konsert startar 19.00

Välkommen!

PÅ SCEN:

 

 

FARVERGADE

Clara Tesch - Fiol

Julian Svejgaard Jørgensen - Piano

Mads Kjøller Henningsen - Traversflöjt

På Farvergade i Köpenhamn har det varit möjligt att dansa "Nordisk Dans" till livemusik ca. en gång i månaden sedan 2016 inne i stora salen på Vartov. Husorkestern fann det därför naturligt att döpa sig efter gatan, där den har spelat till dans i otaliga timmar ...

Clara, Julian och Mads är alla välkända ansikten på den danska och nordiska folkmusikscenen – bland annat. från Floating Sofa Quartet, Vesselil, Stundom, Mads Hansens kapell, Trolska Polska och Lars Lilholt Band.

Som trio har Farvergade precis spelat in sitt debutalbum; ett konceptalbum med traditionell dansmusik från en gammal notbok av spelmannen Søren Christensen (1835-1913) från Sydsjälland. Farvergade presenterar - för första gången live - ett urval av musik från denna skiva/noter till Nordic Nights i Malmö den 4 maj! Det utlovas både polka, vals, mazurka, sextur, hopsa och mycket annat gott!

 

JUÉUS 3

Martin Jutéus - Piano

Pontus Häggblom - Trummor

Aaron Mandelmann - Kontrabas

Jutéus 3 är en kontemporär jazzpiano-trio baserad i Malmö. Kompositionerna bottnar i en grund av pop och jazz med inspiration från den klassiska romantiken. Dessa scenografiska element bär sedan upp en berättelse fylld av spontanitet, känslor och dramatik.

 

Arrangeras av Rehab Kultur i samarbete med Musikcentrum Syd och Lira Musikmagasin