SIRI ANDERSDOTTER

Idag ägnar jag mig främst åt teckning, måleri och fotografi. Mitt fotograferande är till största delen konstnärligt men jag gör även en del dokumentärt fotografi.

 

Politiska frågeställningar inom miljö och feminism är ofta utgångspunkter i mitt skapande. 

I mina verk utgår jag till exempel mycket från människans problematiska förhållande till naturen - paradoxen i det faktum att vi förstör det vi är en del utav. Jag är intresserad av att undersöka detta gränsland mellan natur och civilisation som vi rör oss i och vad vår alienerade relation till naturen har för konsekvenser, både på det globala och individuella planet.

 

Jag är också starkt influerad av min tidigare erfarenhet inom nutida dans. Som dansare har jag bland annat varit med i projekt på Skånes Dansteater och medverkat som dansare på Malmö Opera. Att koreografera innebär för mig att förmedla ett budskap eller en känsla genom kroppsspråk, och detta uttryckssätt tar jag med mig i bildkonsten. 

Inspiration till mitt arbete hittar jag också inom många andra olika konstformer och tekniker. Utöver den klassiska bildkonsten har jag ett stort intresse för att arbeta med textil, trä, film och skulptur bland annat.  

DSCF7794
DSCF7794

IMG_0351
IMG_0351

bild siri till hemsidan
bild siri till hemsidan

DSCF7794
DSCF7794

1/6