SOFIA THESAURUS

Mitt artistnamn Thesaurus betyder ordbok- orden står i centrum i mitt skapande. För mig är musik och ord på allvar, en passion som bara växer, och jag tror på kraften den har att beröra, berika och sammanföra människor. 

 Mitt hjärta finns i visan, jazzen och folkmusiken, starkt influerat av min klassiska bakgrund. Jag skriver för och spelar med mitt band, gör musikteater, driver en singer/songwriterskola och leder körer. Jag har förmånen att få arbeta med mina egna halvgalna idéer och just nu skriver jag sånger om skogsträdgården- Din bark, min hud- inspirerad av den utbildning jag gick på Holma Folkhögskola förra året. 

 

Jag har gjort 4 album med mitt band; Sluta Aldrig 2008, Gå vilse hem 2012 och Kärlekssång till alla bortgömda trosor 2016. Nästa år kommer en ny platta som handlar om träd!

Bland mina produktioner finns visoperan Allrakäraste Syster, föreställningarna Vintervatten och Sommarsnö, Den helige tomten från Myra, August och Alva, Den Själviske Jätten, Barfotabröderna,  projektet Rösträtt!, Flygande tankar och toner och ABC Alla Barnens Cabaré .

Jag leder Malmö Stads lunchkör ”Ignite your bones” på Stadshuset i Malmö, kören Tolvan i Torna Hällestad och startar i höst en barnkör 9-12 år - Musikmakarkören. 

 Min senaste grej är odling och jag har anlagt en skogsträdgård och en damm bland mina höns i min trädgård i Kirseberg. Jag kämpar för klimatet och för jämställdhet genom mina texter.

https://www.youtube.com/watch?v=f496eEbLpao

https://www.youtube.com/watch?v=NTptUOXATuI

Mobil: 0735-001003

E-post: sofiathelinmusik@gmail.com

Hemsida: http://sofiathelin.se