IDA GUSTAFSSON

 

Ida är den drivande upphovskvinnan bakom det färgstarka musik och scenkonstkollektivet Apolonia där hon skriver sångtexter, manus, gör illustrationer, musik till konserter och föreställningar.

Ida har släppt sex skivor (varav två för barn) med egen musik i flera olika konstellationer i genrer som folk, världsmusik, reggae, folkpop, progg, kabaré och singer/songwriter. Apolonia finns med svenska texter på Spotify. Hon står bakom föreställningar som tex ”Resan till Apolonien”, Fria Fötter”, ”Janni Hittar Hem”, ”Alice i hundralandet” och ”Greta Get en sanitär angelägenhet”.

Ida är en utbildad musikpedagog vid Musikhögskolan, Malmö samt har studerat på Musikteaterskolan, Bjärnum, Sundbybergs Folkhögskola och på Wiks folkhögskola. Ida ger även workshops om låtskrivande, drama, hur du gör ”klassens egna musikföreställning” och återbruk tillsammans med en av hennes karaktärer professor Skräp.

 

Ida turnerar nu med sin trio ”Glada Hund” och målar bilderna till jättesagoboken i den nyskrivna klimatföreställningen ”Greta Get - en sanitär angelägenhet”. Idas projekt har fått stöd från Statens kulturråd, Musikverket, Konstnärsnämnden och Malmö stad mm.

 

Mer om Idas projekt finner du här:

Www.apolonia.se 

image1
image1

press to zoom
image0
image0

press to zoom
image2e
image2e

press to zoom
image1
image1

press to zoom
1/3